Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

30 augustus 2010

birthday party and more …

Filed under: Algemeen — Veerle @ 8:42 pm

(English text below)

Dat ik het werken met porseleinklei bij Mitsy (Artmind) leuk vond bleek reeds uit een vorig bericht. Marie (Mariemoo) vond het jammer dat ze niet op de Etsy craftparty was … dus vroeg ik aan Mitsy of zo niet een echte workshop zou willen geven, bij wijze van verjaardagscadeau voor Marie. En ze gebeurde:

Mitsy is een goeie lesgeefster en ook een hele gulle gastvrouw. Je kan voortaan bij haar terecht voor workshops.  Een echte aanrader!  Klik hier voor de betreffende info.

Klik hier voor het verslag van Marie zelf over dit feestje. En hier lees je het verslag van Mitsy zelf.

En dit feest krijgt ook nog een leuke staart. Mitsy en ik gaan samen werken: kralen ontwerpen, broches maken waarbij porselein en haakwerk/textiel hand in hand gaan. We zijn nog volop in de experimenteerfase… wordt dus absoluut vervolgd!

Op Mitsy’s blog kan je de ‘geboorte’ meemaken van deze samenwerking, klik hier.

Some days ago, I attended another workshop at Mitsy’s place. It was in fact a birhtday present for Marie(moo).

From now on Mitsy organizes workshops. Click here for more information. Mitsy really is a good teacher and she is a very generous hostess!

Adn what’s more, Mitsy and I are gong to cooperate! We want to exchange ideas and experiments on how to combine crochet work and porcelain. Please check Mitsy’s blog here to read more about it.

27 augustus 2010

ST2 plus ST3 … it takes two to tango

Filed under: silk 'n things — Veerle @ 3:10 pm

(English text below)

Het ziet er zo naar uit dat ik gebeten ben door de combinatie van mijn zijde gekruid met hier en daar wat anders. Hier zijn nog twee snoeren op smaak gebracht met een zelfgemaakte vilten kraal.

Allemaal warme herfstkleuren, het ene vooral groen,

het andere vooral rood.

Ze zijn ook leuk om samen te dragen, ik heb er op gelet om de accenten in beide snoeren in die zin te verdelen, dat ze goed combineren.

Gewoon wat foto’s:

De rest van de foto’s zijn te bekijken op de fotopagina van mijn website, vanaf hier.

Above you see number two and number three in my Silk ’n things collection. The ‘thing’ is again a selfmade felt bead.

Both necklaces can be worn together. I kept this in mind when deciding where to crochet the accents.

More pictures from here onwards.

24 augustus 2010

AD 27 … no silk today.

Filed under: african diva's,materialen — Veerle @ 9:52 am

(English text below)

De uitwisseling van Afrikaanse inspiratie tussen Mariemoo en mijzelf is hier al vaker aan bod gekomen. Als we mekaar iets toesturen is het de bedoeling dat de afzender ook zelf aan de slag gaat met datzelfde materiaal.

Reeds half juni stuurde ik Marie een ‘Petrie-pakket’. Het bevatte een aantal materialen die ik had gezien in het Petrie museum in London (Egyptische archeologie): kornalijn, struisvogelschelp, schelp, .. en ik had er ook een paar zee-egelpennen bijgestoken, omdat ik vond dat die daar mooi bij pasten/kleurden. Hier kan je mijn blogbericht daaromtrent herlezen.

Hier is : African Diva nummer 27!

Ik heb weer een verzilverde choker gebruikt als basis. Ik vond dat dit materiaal zich er het best toe leende om het snoer mooi te laten uitwaaieren, zodat het als een soort van kraag kan worden gedragen. Het blijft gemakkelijk rond je nek liggen.

Dit moet trouwens mijn eerste snoer zijn waarin ik geen zijde heb gebruikt. Het gehaakte materiaal is een soort van papier gemaakt van linnen.

It was mid June that I sent this inspiring African item to Mariemoo. It consisted of carnelian, ostrich shell, shell , … You can reread my concerning blogpost by clicking here.

When we send each other a parcel with materials, the sender also has to use it as an inspiration for some jewellery.

It took some time before the muse came giving me this idea. I used a silverplated choker to string all my material on, because this makes that the necklace can be worn as a kind of a collar.

The crocheted parts are made of a kind a paper made of linen.

12 augustus 2010

DD!

Filed under: Algemeen — Veerle @ 4:57 am

(English text below)

Weet je nog waar DD voor staat? Dear daughter! En de onze wordt vandaag twintig! Hip hip hoera!

Dat zoonlief creatieve genen heeft meegekregen bleek reeds uit zijn foto’s voor deze blog. Dochterlief heeft graag textiel in de buurt (en dat is hier overvloedig in huis ;-)):

Zot van Winnie the Poeh! Het kruissteekwerk haalde ze uit een borduurboekje, de rest is eigen ontwerp en uitvoering (zij zit verstopt achter het dekentje, wou niet top de foto):

Ik leerde haar ooit breien en haken, maar kabels breien leerde ze op zichzelf. En ze is ook zot van handtassen, dit is de meest recente:

I-pods, gsm’s, … alles krijgt een zelfgemaakt hoesje:

En deze wereldbol maakte ze voor een wedstrijd van een internetspel:

De wereldbol hield ik voor het laatst, want daar hoort nog een nieuwthe bij. Deze madame die vanaf vandaag een twintiger is, vertrekt eind deze maand naar Ecuador! Ze zal er stage lopen in het kader van haar opleiding vroedkunde. Haar avonturen kunnen jullie volgen op de pas gestarte blog ‘De avonturen van Kaat en Ayla in Ecuador’.  Klik hier. De blog staat voortaan ook op de blogroll hiernaast onder de rubriek ‘Miscellania’ – Ayla en Kaat.

En ook de moeite om mee te delen: ook papa en mama gaan naar Ecuador! Yes!!!! Misschien wordt deze blog binnenkort even een reisblog …

Do you remember where DD stands for? Dear Daughter! Ours celebrates her twentieth birthday today.

Just wanted you to show some of her creative talents, see the pictures above.

And this daughter of ours leaves for Ecuador in three weeks. She will work there in a hospital, as a training for her midwife studies. And: mum and dad will visit her and travel through Ecuador as well!

10 augustus 2010

grannies!

Filed under: Algemeen — Veerle @ 7:20 pm

(English text below)

Ik heb ze al vele vele jaren niet meer gehaakt, had er zelfs een zekere aversie tegenover … granny squares … te ouwerwets, te veel lelijke toepassingen, …

Je ziet ze evenwel steeds vaker opduiken: in mooie kleurencombinaties, in originele toepassingen (zelfs bij grote mode-ontwerpers), … en ’t is plezant om te doen. Geen volle concentratie en toch lekker bezig zijn!

Ik ook dus! 😉

Deze draden van Wolle’s Yarn Creations beten al lang in mijn been, maar ik vond er maar geen geschikte toepassing voor. Toch besteld.

En net op tijd geleverd voor mijn vele kilometers treinreizen van de voorbije weken (Le Grand Hornu en Luik).

Omdat de draden op zich al een kleurverloop hebben, ben ik op zoek gegaan naar een vierkantje met een motief. Geen andere draad/kleur dus binnen één vierkantje, zoals ze meestal worden gehaakt. Ook leuk: eens haken op basis van een uitgeschreven patroon (makkelijk te vinden op het internet!).

En voilà, ik heb al bijna twee van die bobijnen opgehaakt:

Het wordt sowieso een dekentje voor op onze zetel beneden (waar ik soms wel eens en dutje durf doen …)

Ik twijfel nog of ik nog meer van dat garen bestel, of op zoek ga naar effen gekleurd garen voor de rest van de vierkantjes.

Als ’t klaar is en ik er kan onderkruipen voor mijn dutje, volgen er meer foto’s ….

Nog een interessante link is die van ‘Crochet me’. Je kan je er je mailadres opgeven en je krijgt haast elke dag een haaknieuwsje.; Vaak reclame voor nieuwe boeken, maar ook gratis downloads. Klik hier voor het bericht van eerder deze week, waar je een gratis aantal patronen/toepassingen van de granny square kan downloaden (o.a. grappige gehaakte sokjes met een boordje van grannies).

I’ve long had a kind of aversion towards granny squares .. too old fashioned, too much ugly applications.

But I’ve yielded , who knows … could become an addiction 😉

I ordered soms variegated cotton yarn at Wolle’s Yarn Creations and started crocheting granny squares … .

I’m still doubting whether I will order more of this beautiful yarn to finish my blanket, or whether I will use simple one-colour yarn for the rest of the squares …

Talking granny squares, I want to mention you ‘Crochet me’, you can sign in to receive almost daily crochet tips and announcements of new crochet books. This week you can download a free granny square pattern book, Click here for the link.

8 augustus 2010

silk ’n things … ST 1

Filed under: Algemeen,materialen,silk 'n things — Veerle @ 9:21 am

(English text below)

Even geleden liet ik jullie het blauw/groen snoer zien met de nieuwe kralen: zelfgevilte kralen met daarover wat haakwerk … nu nog meer van dat.

De ‘ontdekking’ was inspirerend. Afgaand op de reacties, leken jullie dat snoer ook wel te mogen.

Een nieuwe (mini) collectie is geboren: Silk ’n things (ST): snoeren (misschien ook broches en oorbellen…) die hoofdzakelijk zullen bestaan uit zijden haakwerk, maar met telkens toch een ‘vreemd’ materiaal als accent.

In dit eerste snoer is dat de vilten kraal, maar er broeden nog ideetjes voor ander vreemd spul …

De collectie zal ook haar eigen label krijgen … dit is een voorontwerp … ‘k ben nog niet content over het accent (hier in rode stylo) en er moet ook één of ander materiaal bij dat verwijst naar de invalshoek van deze juwelen.

Nog wat details:

A few posts ago, I showed you the new beads I’m making with felt covered with silk crochetwork.

It inspired me for a new collection: Silk ‘n  things (ST). Of course my silk crochet work will remain the farmost important ingredient for these items, but I will add a ‘strange’ material to it.

In the above necklace the felt ball is the strange material … but I have other ideas as well for adding ‘things’.

I will give this collection its own label, but I’m still doubting on it. On the picture you see a first try.

6 augustus 2010

AD 26/7 … bicone blues

Filed under: african diva's — Veerle @ 7:18 pm

(English text below)

Het bloggen loopt hier wat langzamer dezer dagen. Jullie zijn trouwens en masse met vakantie, dat kan ik zien aan het lage bezoekersaantal … Geniet volop, mijn beurt komt ook nog wel 😉

Tja, en die chokers … zo leuk om mee bezig te zijn.

Eentje met een ‘thema’: bicone kralen. Die zilverkleurige vind je o.a. in Zahia, de blauwe in gerecycleerd glas heb ik van het internet (niet makkelijk te vinden) en de tweekleurige zijden is rond een bicone houten kraal gehaakt (gekocht in Londen en meer dan één pond per kraal betaald …).

’t Is dus een beetje een snoer met zeldzame vondsten.

Ook al zijn die chokers vrij kort , ik vind het een leuke lengte om te dragen.

Nieuws!!!!!: Mariemoo heeft voortaan een kleine winkel op haar thuisadres in Kortenaken. Klik hier voor meer info!

Blogging goes a bit slower than normal these days.

Lots of you seem to be on holidays by the way (cf the low visitors statistics) … Enjoy! My turn will come soon 😉

I made another choker. Theme: bicone beads. They’re difficult to find, especially the ones in recycled glass and the wooden one (which I covered with silk crochet work).

So this is a necklace with rare beads.


2 augustus 2010

calatrava

Filed under: Algemeen — Veerle @ 8:40 pm

(English text below)

Het is pas eind september mijn beurt om op reis te vertrekken. De zomerse wachttijd overbrug ik met elk weekend iets van vakantiegevoel in te bouwen.

Afgelopen weekend was dat een uitstap naar Luik. Twee maal per jaar ga ik met een vriendin op shopping trip tijdens het laatste weekend van de koopjes. We kiezen elke keer een andere stad uit.

Sinds de opening van het nieuwe treinstation Liège- Guillemins in september 2009, stond Luik op onze planning. Ook al waren we meer dan twee uur onderweg, het was meer dan de moeite waard.

Het Luikse stationsgebouw is van de Spaanse architect Santiago Calatrava.  Calatrava staat voor groots, wit, glas en beton. Ik was er behoorlijk van onder de indruk. Het is een prachtig gebouw om in rond te lopen, telkens andere plekjes om te fotograferen. En ik was er niet alleen om foto’s te maken, er was zowel een trouwreportage als een modefotoshoot aan de gang terwijl we er rondliepen.

Two times a year, me and my friend Nele go on a shopping trip during the last weekend of the sales. We always pick another city.

Since the opening of the new railway station Liège-Guillemins, in September 2009, the city of Liège was on our priority list. And it was more than worth the two hours trainride.

This railway station is a building of the Spanish architect Santiago Calatrava: impressive, concrete, glass, white, …

I was really impressed … as my pictures can perhaps prove you.

Powered by WordPress