(English text below)
Gewoon nog wat plaatjes van een toerist.
Ik wou in de winter gaan en (een beetje) sneeuw hebben we toch gekregen. Was toch wel heel mooi.
Een speeltuin:
Een reuzetroef voor Stockholm: het water. Op sommige plekken kan je (gratis) de ferry nemen naar een ander stadsdeel. Leuk! Stockholm heeft zo’n 24.000 eilandjes rond zich. Als je met het vliegtuig landt bij helder weer, is het een mooi gezicht. Wij deden een boottocht door de archipel. Ijzig koud, maar wel knap. Er staan behoorlijk wat sjieke villa’s op al die eilandjes.
Ook wandelen langs de eilandjes kan:
Zweden is een land van koeken. De betere versie van onze koffiekoeken, die je dan wel als taartje bij de koffie eet. Trouwens, heel leuk: als je één koffie koopt staat er verder in het café altijd verse koffie klaar om zelf bij te vullen. De koek van dit seizoen, ‘semlor’, met veel slagroom, vanillecrème en marsepein!
En nog een bijzonder museum gezien over de porselein industrie in Zweden, het Gustavsberg porseleinmuseum. Het ligt iets buiten Stockholm op een oude industriële site. Naast het museum zijn er ook nog toffel winkeltjes en een outlet store van dit aardewerk. Hier iets van Zweeds design, een aantal van de ontwerpen worden nog steeds geproduceerd. (Fleur, bij deze foto moest ik aan je denken ;-))
Er was op het moment van ons bezoek ook een (tijdelijke) rozijnententoonstelling. Allemaal installaties met rozijnen, van Johan Hagelbäck. Heel grappig!
Hier is er eentje van. Een betoging van donkere rozijnen. Let op de lichtgekleurde tegenbetogers aan de zijlijn.
En zo’n mooie warme chocolademelk zag in nooit eerder. In de luchthaven van Bromma, net voor het vertrek terug naar huis.
En de thuiskomst: zoonlief had m’n laptop in sluimerstand gezet zodanig dat ik deze verwelkoming kon zien toen ik ‘em opendeed.
I went in winter and I got what I wantend: some snow!
Stockholm is synonym of water. On some spots in the city you can take a (free) ferry to another part of town. And we made a boat trip along the archipelago (some 24.000 islands).
Sweden is also a country of lovely pastries. The one on the picture is ‘semlor’, a winter speciality with
whipped cream, vannille cream and marzipan. Yummy!!!!
As outrplane back was only leaving at 8pm, we saw another museum on Sunday: the Gustavsberg Porcelain museum. A lovely museum on Swedish porcelain and design on an old industral site. There is also an outlet store and some other nice shops.
In that museum was an exhibition of raisins! Funny installations of a certain Johan Hagelbäck.
Never before I saw such a lovely hot chocolate. It was in Bromma, the airport where we left.
The last picture is my laptop . DS welcoming me back home.