Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

12 november 2007

alechinsky

Filed under: Algemeen,inspiratie (textiel),tentoonstellingen — Veerle @ 10:54 pm

alechinsky.jpgDe voorbije dagen al een paar treinstations van binnenuit gezien : Gent Sint Pieters, Gent Dampoort, Antwerpen Centraal, Berchem, Leuven,… En ze hangt overal : de affiche die de grote retrospectieve tentoonstelling van Pierre Alechinsky aankondigt.

Ze loopt van 23 november 2007 tot en met 30 maart 2008 in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Deze ‘grote Belg’ wordt tachtig, vandaar.

Een paar jaren geleden was er in het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst  in Oostende ook al een overzichtstentoonstelling. Die heb ik toen gemist. De Brusselse tentoonstelling wil ik voor geen geld missen, al was het maar voor het plezier  om er achteraf over te bloggen.

In het PMMK in Oostende hangen wel een paar werken van hem in de vaste collectie. Ik zie het echt heel graag. En het heeft mij ook al geïnspireerd. Op de foto : een ‘Alechinsky-snoer’, kleurrijk en de kleurovergangen geaccentueerd met een zwarte lijn.

Absoluut een tentoonstelling waar ik naar uitkijk!!

En jawel, nog meer bezig geweest met grijs karton. Torentjes gemaakt waar bovenaan een mooi takje in past… een beetje hoogteverschil voor de presentatie zondag.

Powered by WordPress