Ne vous installez pas Sier[dr]aden Veerle Maes

29 juni 2014

shopping in marrakech

Filed under: Algemeen,kleur,materialen,shopping — Veerle @ 6:34 pm

(English text below)

Marrakech is een shopping paradijs, een eetparadijs, een cultuurparadijs, een kleur- en geurparadijs. 🙂

Afdingen (zonder te overdrijven) gaat mij inmiddels goed af (er werd mij meermaals gevraagd of ik in mijn thuisland een commerce had, haha) en Belg zijnde was in dit voetbalminnend land ook een voordeel (‘mes félicitations pour hier’ 😉 )

De aankopen die verband houden met mijn creatieve bezigheden:

Stylo’s omwikkeld met cactuszijde, en versierd met de typische passementerie:

Voor dergelijke stylo’s en ander Marokkaans handwerk, kan je ook terecht in de Wereldwinkels waar een aantal producten van Femimain worden verkocht.

Nog meer cactuszijde:  kleurrijke kralen waar ik verder niets mee zal aanvangen, maar gewoon leuk vind om te hebben:

En een snoer voor mijzelf. Jammer genoeg heb ik dit soort van knoopjes niet gevonden in de soeks.

 In 2008 wijdde ik reeds eerder een blogpost aan deze castuszijde (of ‘sabra’, ‘sabri’), klik hier voor het betreffende bericht.

Hulpstukjes uit een kralenwinkel uit de soeks (daar ga ik wel iets mee doen). Altijd moeilijk kiezen, wat zal ik ooit nog kunnen gebruiken?

Een linnen tafelloper met hedendaags borduurwerk, gekocht in een coöperatief van gehandicapte vrouwen Alkawtar.Daar waren echt mooie dingen te koop, fijn handwerk en zeer hedendaags.

Marokko is een echt handwerkland …  je zou b.v. hun patisserie moeten zien, echte juweeltjes (en heel lekker).

I’m just back from a week in Marrakech. It’s a paradise for shoppers, taste and scent lovers, culture lovers, and gastronomy lovers. Above you can see some of the things I bought in the soukhs. Of course I bought more :-), but here you see what the creativity lover bought. You can click on the italic words to find out more. 

 

 

 

 

27 mei 2014

Parijs РViaduc des Arts РPromenade Plant̩e

Filed under: Algemeen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 5:06 pm

(English text below)

Absoluut te doen in Parijs: le Viaduc des Arts en daar bovenop de Promenade Plantée. Het eerste is een aaneenschakeling van ateliers, galerijen, winkels en een enkel café. Het tweede is een fantastische groenaanplanting bovenop de Viaduc.

Wij deden eerste de groene wandeling en keerden terug via de straat van de galerijen.

Van het aanbod van de galerijen wou ik bovenal het werk van Tzuri Gueta zien. Klik op zijn naam om naar zijn website te gaan. Daar kan je ook doorklikken naar een paar filmpjes op Youtube. Ik vind het alleszins heel mooi én origineel, de door hem ontwikkelde techniek met silicone en zijde is boeiend en verrassend. Hij heeft een heel draagbare collectie, daarnaast werkt hij ook samen met grote namen uit de haute couture wereld.

Een paar foto’s:

En ja, ik ben een paar oorbellen en een ring rijker 🙂

Nog tot 29 juni as,  is er ook werk van hem te zien in de tentoonstelling ‘Textuur’ in galerij Indigo in Damme. Ik hoop ook daar nog te geraken 🙂

En dan bovenop de Viaduc des Arts: la Promenade Plantée (zo zie je maar hoe een stad leefbaar kan blijven met wat goeie wil!)

Above a second review of my visit to Paris last week. Not to be missed: the Viaduc des Arts and above it: the Promenade Plantée.

The Viaduc houses lots of galleries, shops, …. I especially wanted to visit Tzuri Gueta’s Gallery. Above you see his name in purple/italic. If you click on it you can visit his website. I love his work a lot. Next to creating a wearable collection (yes, I bought a pair of earrings and a ring! 🙂 ) he collaborates with the great names of French haute couture.

 

4 mei 2014

Oostende – Knokke H/T

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 6:10 pm

Creatievelingen zitten overal, ook aan zee 😉 En net als bij een citytrip naar het buitenland, hoort ook  bij een verblijf aan zee, een ‘waar zitten de creatievelingen?’ voorbereiding.

In Oostende, nog tot 31 augustus 2014, de pop up shop ‘Wonderful living’ … een ruime shop met spullen van veel creatievelingen (vaak leuk gepresenteerd op en tussen brocanterie)

   

En je kan er ook een koffie drinken (en op gehaakte kussentjes zitten)

Ik ging er buiten met een paar oorbellen van Mieke Recour en een reeks wijze postkaartjes.

En dan is er ook nog de open lucht fototentoonstelling ‘Haute Africa’ , nog tot 9 juni, in Knokke. Wel wapenen met een goed plan en voldoende tijd!. De foto’s zijn op diverse locaties te vinden, met toch wat afstand te overbruggen. Wij hebben maar een stukje gezien. Het loont allicht wel de moeite als je beter voorbereid bent 😉

Wordt vervolgd … want H/T betekent dat ik ook nog moet terugkeren naar Oostende 🙂

Above soms shopping and exhibition suggestions at the Belgian seaside.

17 april 2014

beads and books

Filed under: Algemeen,andere creatievelingen,shopping — Veerle @ 6:33 pm

(English text below)

Ik heb hier nog wat aankopen liggen, meegebracht van recente citytrips.

Uit Venetië, uiteraard glazen kralen. Ik hoop dat ze in Murano gemaakt zijn, daar ga ik toch van uit. Maar etalages op Murano, waar nadrukkelijk wordt vermeld dat de kralen niet in China gemaakt zijn, zijn veelzeggend.

En uit Parijs, een heerlijke oogst haakboeken uit de Fnac.

Twee leuke miniboekjes:

En een nog leuker miniboekje (om onmiddellijk van start te gaan: mét haaknaald en garen):

Al lang zin in: vol kleur (zie ook de blog eclecticgypsyland)

En boordevol inspiratie:

Above a review of my shopping cart during my previous citytrips (beads from Venice and books Paris) 🙂

1 april 2013

zahia, la mama …

Filed under: andere creatievelingen,materialen,shopping,technieken — Veerle @ 11:27 am

(English text below)

Eerlijk, ik denk dat de juwelenpassie van velen onder ons een spoor heeft naar de workshops en het kralenaanbod van Zahia.

En zeker wie de eerste winkel in Gent heeft gevolgd, is getuige geweest van de geschiedenis van Zahia’s zoektocht naar een mooi en authentiek aanbod.

Een nieuw hoogtepunt: het Zahia-boek! Sinds afgelopen zaterdag te koop … een feestelijk moment met bubbels en hapjes en een aangenaam weerzien met Ingeborg!Het boek geeft tips (met eenvoudige, duidelijke tekeningen) en een aantal projectvoorstellen. Ook leuk: de modellen zijn allemaal Zahia-medewerksters (sommigen had ik niet eens herkend 😉 ). Info over het boek, klik hier.

(een trompe l’oeil … mijn oorbellen tussen die van het Zahia-boek)

En hoe gaat dat – altijd! 😉 – ik wou uiteraard het boek kopen en kwam buiten met een zakje kralen en plus. Allemaal glazen kralen (sinds ik las over arbeidsomstandigheden van het maken van sommige halfedelstenen kralen – zie mijn blogbericht van  24 juni 2012 – probeer ik daar toch op te letten).

De Tsjechische glaskralen die Zahia liet maken, vond ik al mooi sinds die collectie werd voorgesteld op de Zahia-blog.(je kan er ook lezen hoe ze worden gemaakt) En ze zijn echt mooi (en origineel).

Aan de slag dus:

Met een knipoog naar het ‘vroegere’ Zahia (de beker kocht ik nog in de tijd van het ruime etnische aanbod).

People that are bead-freaks in Flanders , know the Zahia-shops. They always have an original collection. And now they have  their own book!

I attended the book release last Saturday and of course, bought some beads ;-). These glass beads are Czech and esepcially designed for the Zahia-shops. I like them. I used some for the earrings above.

8 november 2012

see you!

Filed under: pachamama,shopping,tentoonstellingen — Veerle @ 7:14 pm

Tot zaterdag en/of zondag!!!

18 juni 2012

happy

Filed under: ¿tinto o blanco?,shopping — Veerle @ 4:43 pm

(English text below)

Daar kan ik echt gelukkig van worden: van mooi materiaal te vinden (en te kopen ;-)).

Afgelopen weekend was ik nog eens in Lena en Zaza, de mooiste garenwinkel uit mijn wijde omgeving.De winkel is in de Gitschotellei in Berchem (niet al te ver van Berchem-station-). Klik hier voor de website van Lena en Zaza.

Sinds kort is er ook  een Lena en Zaza blog. Je vindt hem hier rechts op mijn blogroll, onder de rubriek ‘textile princesses’.

Hieronder mijn aankopen voor de ¿tinto o blanco?-collectie. Ik voel de inspiratie borrelen …

This post is about new, beautiful materials I bought in one of my favourite yarn-shops. Click here for more info on the shop in Berchem (Antwerp).

On the picture you can see what I bought  for my ¿tinto o blanco?-collection.

12 november 2011

something else!

Filed under: andere creatievelingen,shopping — Veerle @ 5:37 pm

(English text below)

Something else …. ik moet het eigenlijk zo schrijven Some-thing-els. Da’s namelijk de merknaam waaronder Els Jacobs haar gebreide sjaals op de markt brengt.

Haar ‘vitrine’ (winkel, atelier) – Nieuwland 1, Gent( rechtover het Miat) – is nu één jaar open. Het is een heerlijk plek om te genieten van kleurpaletten en texturen.

Els breit de meeste van haar sjaals zelf op een (hand)breimachine, waarbij zij handmatig  ingrijpt in het machinale, om elke sjaal iets unieks mee te geven.

Verder heeft ze ook een collectie ontwerpen die in diverse winkels wordt verdeeld, maar ook in haar eigen winkel te koop zijn. En, jawel, daar zijn een aantal sjaals bij, die specifiek voor mannen zijn ontwerpen. Dus, hippe mannen, allen daarheen! 😉

En nieuw: een collectie sjaals waarbij Els een ontwerp maakte dat digitaal werd geprint op een hoogwaardig katoenen stof. Daarna kreeg elke sjaal iets unieks door een extra zeefdruk. Ook hier een mooi kleurenpalet … het heeft mij geïnspireerd tot een reeks ringen (die krijgen jullie later te zien).

De vitrine van Some-thing-els is open van woensdag tot zaterdag van 16u tot 19u.

En nu onmiddellijk opschrijven: extra openingsuren tijdens het eindejaar:

zaterdag 10 en zondag 11 december van 14u tot 19u

vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december van 14u tot 19u (En, joepie!, tijdens dit weekend zal ook mijn werk bij Els te bekijken zijn, en ben ik er zelf ook)

This post is about Els Jacobs, a textile designer. You can read more about her work on her website, click here.

I will be present with my work during the weekend of December 16th, 17th and 18th. Welcome!!!

15 januari 2011

temptations … verleidingen …

Filed under: materialen,shopping — Veerle @ 3:23 pm

(English text below)

Je op internet bekend maken heeft nadelen (copycats) maar ook vooral voordelen: ik krijg bij voorbeeld soms een gouden  tip van een lezer ivm garens die ik zou kunnen gebruiken.

Zo kreeg ik via – ik weet niet meer wie het precies was : Zsazsazsu? of Yarnlot? – het bericht dat er in Berchem (Antwerpen) een nieuwe winkel was geopend: Lena en Zaza.

Lena en Zaza , ‘tegendraadse wol en stoffen’ (wat een heerlijk motto!),  is sinds oktober 2009 gevestigd in de buurt van het station van Berchem. Ik had mij reeds per mail bekend gemaakt bij mijn voornaamgenote Veerle VR en deze voormiddag trok ik er naartoe.

Het was wat te druk in de winkel voor een lange babbel, maar ’t was wel leuk. Veerle VR kiest echt voor een origneel, buiten-gewoon aanbod van hele mooie garens. O.a. haar lectuur van mijn blog over mijn permanente zoektocht naar bijzondere zijden garens in kleine hoeveelheden, hebben haar de stap doen zetten naar een eigen winkel. Het is overigens, bij mijn weten, de enige winkel in België waar Habu-garens te koop zijn.

Voor wie op zoek is naar authentieke, natuurlijke  garens (zijde, wol, linnen, papier, bamboe … soms zelfs handgesponnen en/of handgeverfd) :  check hier de website van Lena en Zaza. Ik heb er alleszins mijn haakhartje opgehaald.

Voor brei-en haakfanaten, is een bezoek aan Lena en Zaza  een verplaatsing meer dan waard. Veerle VR vertelde dat ze zelfs een klant uit Parijs had gehad, voor wie de verplaatsing naar Berchem dichter was dan een verplaatsing naar Montpellier (waar ook Habu te koop is). Zo zie je maar dat je je met passie en authenticiteit nog kan profileren in tijden van crisis en internet.

Ik kom er alvast nog terug.

Voor wie partner of kinderen wil meenemen: vlak in de buurt is er ook nog De kleine prins (een boekhandel met een mooi aanbod), Alex (stripwinkel), Kikker en Ko (toffe speelgoedwinkel) en de prachtige Cogels Osylei!

En nu kruip ik weer in mijn atelier … mmmmm, inspiratie te over met de nieuwe garens!

Maandag spoor ik overigens weer richting Antwerpen, voor alweer een plezante creatieve dag …

This blog is about a new yarn shop in Antwerp:’ Lena and Zasa’. It’s very close to Berchem railway station, so even if you don’t drive a car (like me) it’s easy to get there.  Click here to go to the website of the shop, so you can see what original and authentic yarns they sell.

3 december 2010

friday night fever …

Filed under: shopping — Veerle @ 7:11 pm

(English text below)

Heerlijk, vrijdagavond!!!!

Morgen ben ik de ganse dag op vzw Sjamma (fair trade textiel, Gent) , daar gaat de jaarlijkse geschenkenbeurs door:

Sjamma, Dampoortstraat 23, 9000 Gent. Zaterdag 4 december van 11uur tot 18uur.

Tot dan en tot daar!

This is about a holiday fair I’m attending tomorrow.

En dit is een blik op mijn werktafel. Er is niks meer te zien van de opruimactie van een paar weken geleden ;-). Het is allemaal nieuw werk dat nog wacht op een fotograaf (en goed daglicht). Vanaf volgende week, een dagelijkse fotoaflevering van de nieuwe ontwerpen …

Above a picture of new work that is still waiting for a photographer (and good daylight). I will show it daily from next Monday onwards.

Older Posts »

Powered by WordPress