25 januari 2015

workshop T-shirt yarn – FFF – 1 maart 2015

Geplaatst onder: Algemeen — Veerle @ 4:37 pm

(English text below)

De workshop ‘T-shirt yarn’ staat nu op de website van het FairFashionFest!

Ik kan er nog bij vertellen dat de workshop  allicht zal doorgaan van 16u30 tot 17u30.  De groep deelnemers zal beperkt worden, maar je kan ook wel gewoon komen kijken.

Op een uurtje zal het niet lukken om iets af te werken. Ik speel met de idee om iets van een groepswerk te maken, maar daar moet ik mijn gedachten nog eens goed laten over gaan.

Waar ik ook mijn gedachten laat over gaan: misschien moet ik de workshop gewoon eens herhalen op een halve dag. Iemand goesting?

blogcollage-2015-01-17

Ter illustratie van de workshop, prutste ik een collage in mekaar. Leuk om te doen . Dit is de website die het spelen eenvoudig maakt: www.collage.nl

Above some information on a workshop ‘T-shirt yarn’ I will be giving on the FairFashionFest in Gent, March 1st.

 

 

 

17 januari 2015

more t-shirt yarn projects

Geplaatst onder: materialen,technieken — Veerle @ 6:56 pm

(English text below)

Ja, zo gaat dat hier. Ik begin met iets nieuws en dan krijg ik zin om nog meer uit te proberen.

Nog meer t-shirt yarn dus. Nu, garen geknipt uit een witte t-shirt.

Hier heb ik niet  de draad zelf gebruikt om mee te haken, maar ik hem hem als textuur, als leidraad gebruikt. Met de keuze van de haakdraad, kan je alle kanten uit. Spelen met kleur ligt voor de hand. Het zijn twee pannenlappen geworden.

Ook deze techniek zal aan bod komen tijdens de workshop op het FairFashionFest.

-

I tried another technique to use t-shirt yarn. I cut this yarn from a white t-shirt. I dit not use it to crochet with, but I used it as a texture thread, crocheted together with colourful other yarn.

11 januari 2015

Gent (Miat) – 1 maart 2015 – Fair Fashion Fest

Geplaatst onder: Algemeen — Veerle @ 8:01 pm

(English text below)

Op zondag 1 maart as, wordt in Gent een festival rond eerlijke mode georganiseerd. Het gaat door in het Miat, van 13u tot 18u.

Het festival is nog in volle voorbereiding. Er zijn uiteraard informatieve sessies, er komt een modeshow en een markt en er zijn workshops.

Er is al een website www.fairfashionfest.be ….  maar nog even geduld voor de volledige info. Ik hou jullie op de hoogte!

blog fff

Je vindt hier wel al het evenement op Facebook.

Ik zal er ook een workshop geven :-)   Neen, geen sieraden haken, wel iets dat past bij het concept van dit festival.

We zullen garen maken van oude t-shirts en daarmee haken. Meteen bekijken we ook de labels die in de t-shirts zijn gestikt en wat die vertellen over het traject van dit kledingstuk.

Ik kijk er naar uit en ben volop aan het voorbereiden.

Mandjes gehaakt van zelfgemaakt T-shirt garen:

-

Above some pictures of T-shirt yarn I made. I crocheted these examples for a workshop I’m going to give 1st of March in Gent, on a fair fashion festival.

Check the website www.fairfashionfest.be

 

4 januari 2015

de kunstketting

Geplaatst onder: andere creatievelingen,tentoonstellingen — Veerle @ 4:00 pm

(English text below)

Wie op Facebook zit, heeft de voorbij weken allicht al de kunstketting zien passeren.  Het gaat zo, een kunstenaar nomineert vijf anderen, en nodigt hen uit om vijf dagen na mekaar werk van zichzelf te tonen.

Is wel leuk, zo krijg je nog eens wat inspirerend werk van anderen te zien. Want meestal blijft het delen van je werk toch heel snel, versnipperd en voorbijgaand.

Mieke  Recour heeft mij ook genomineerd. Voor wie niet op Facebook zit.  Hier zijn haar vleiende en mooie woorden over mij:

‘de dame die haar volk leerde om sieraden te haken’. Veerle, ik bewonder je werk en heb dankzij jou, dikwijls haakwerk in mijn sieraden verwerkt. Niet alleen technisch heb je je stempel gedrukt, ook met wat je vertelde over ‘inspiratie’ en ‘creativiteit’.

Dankjewel !

Vandaag werd Hilde van Galerie Indigo (Damme) genomineerd door Mieke. Haar werk ligt permanent in die galerie. Nog tot 22 februari loopt er ook een tentoonstelling rond ‘sacrale symboliek’.

Wat er mij deed aan denken dat ik nog wat foto’s had liggen van deze galerie toen ik er in september ’14 een bezoekje bracht.

-

-

 

Damme is klein en leuk en er is ook op zondag veel geopend.

 

Above some pictures of an art gallery in Damme. It’s called Indigo.

Mieke Recour‘s work is there on a permanent basis. Up to February 22th , there is an exhibition on sacred symbols.

3 januari 2015

happy 2015 to all of you!!!

Geplaatst onder: Algemeen — Veerle @ 12:55 pm

een gelukkig 2015!  a happy 2015! un feliz 2015! une bonne 2015!

-

21 december 2014

it’s all about silk

Geplaatst onder: andere creatievelingen,materialen — Veerle @ 4:12 pm

(English text below)

Nog een andere textieltechniek uit de workshop van Mieke Recour (zie ook vorige twee berichten).

Allemaal zijde: sarisilk, lintjes, draden, handgesponnen zijde, cocons, …

Het werd een broche (die ik zeker zal dragen de komende feesten). De basis was klaar tijdens de workshop, het haak- en naaiwerk  heb ik thuis nog gedaan. De broche is ongeveer 15 cm hoog.

-

-

Above another result of the textile techniques I learned during the workshop with Mieke Recour. All of the material used is silk: sarisilk, cocoons, handspun silk roving, ribbons, …

18 december 2014

the week after …

Geplaatst onder: andere creatievelingen,materialen — Veerle @ 5:12 pm

(English text below)

Leuk: mijn vingers en creativiteit de vrije loop laten om wat te doen met het materiaal dat ik maakte op de workshop van afgelopen zaterdag. (zie vorige blogbericht).

Met de kralen van tyvek en ander synthetisch materiaal, maakte ik een paar (feest)oorbellen:

-

En om jullie een idee te geven van de lengte en de verhoudingen, deze foto.  ‘t Is een slechte foto, I know … een selfie nemen met een gewoon fototoestelletje is niet evident ;-)

Nog even de website van Mieke Recour vermelden www.miekerecour.be  Je kan er je ook aanmelden voor haar nieuwsbrief, zo weet je wanneer ze workshops aanbiedt.

Above the earrings I designed  with the textile beads I made during the workshop of the previous blogpost.

14 december 2014

pure verwennerij!

Geplaatst onder: Algemeen — Veerle @ 9:00 pm

(English text below)

Al even geleden dat ik hier nog een bericht postte. Maar daar zijn redenen voor: drie weken reizen in Ecuador bij voorbeeld :-) En na een reis duurt het toch even eer de creatieve energie weer volop bruist.

En omdat proces op gang te trekken bleek zelf een workshop volgen bij Mieke Recour gewoon een droom. Het was inderdaad een ganse dag puur genieten. Een aantal textiele technieken die nieuw waren voor mij en waarvan ik ‘the day after’  sterk de indruk heb, dat ik daar nog verder ga blijven mee werken. De dagworkshop ging door in Hotel Recour in Poperinge waar chef Bert Recour (een neef van Mieke) voor nog meer verwennerij van topniveau zorgde.

Chronologie van een wijze dag:

‘t Begon al goed: Mieke stond mij aan het station van Oostende al op te wachten met een beker warme koffie.

Ontvangst in het hotel met koffie en lekkers:

recour 332-

recour 335

Introductie van de technieken:

recour 338

Materialen:

 recour 346

-recour 349-

recour 362

Bubbels en amuses:

recour 350-

recour 351

De lunch:

recour 352-

recour 354

Verder werken en afwerken:

recour 360-

blogrecour 361-

recour 367

Resultaten van twee andere deelnemers.

blogrecour 368

Ik wil natuurlijk mijn resultaten nog een eigen touch geven. Da’s voor een volgend bericht! :-)

Above some pictures of a workshop I attended yesterday. The workshop took place in a beautiful hotel with a great chef! And it was given by Mieke Recour, a great teacher!

12 oktober 2014

Kenia, 1996

Geplaatst onder: ¿tinto o blanco? — Veerle @ 4:35 pm

(English text below)

Helemaal onverwacht een cadeautje krijgen, dat dan nog te maken heeft met mijn creatieve passie, en dan nog van een collega, daar kan een mens toch alleen maar heel blij van worden (en blijven) :-)

Een paar weken geleden kreeg ik dit papieren zakje, met tien snoeren parels is. Mijn collega, eveneens iemand die graag reist, gaf me dit. Ze hadden het 18 jaar geleden gekocht op een markt in Nairobi, met de bedoeling het thuis te laten knopen tot een multi-strand snoer. Maar (geluk voor mij), het kwam er maar niet van en ik kreeg het hele pakket cadeau.

Parels zijn wit, dus inspiratiebron en bijzonder mooi materiaal voor de rood/wit collectie!

Van één snoer maakte ik dit:

-

Er volgen nog weel combinaties parels/zijde.

Some weeks ago, a collegue of mine gave me this brown craftpaper bag. What a lovey surpirse: ten pearl strands he bought on a market in Nairobi some 18 years ago. The original idea was, once home, to have them knot. But as they still were as he bought them, he gave them to me, knowing I am passionate about jewellery. Happy me!!

From one of the strands  I made this simple short necklace. And there will follow more!

 

28 september 2014

Victor!

Geplaatst onder: Algemeen — Veerle @ 7:53 pm

(English text below)

La Maison Victor is een nieuw handwerktijdschrift, vooral naaipatronen (voor kinderen, vrouwen én mannen!) , ook wat haak- en breiwerk. Eerder kon je al hun losse patronen kopen, nu is er al een goed jaar het tijdschrift.

Echt wijze modellen. Ik moet toegeven dat ik er nog niets uit gemaakt hebt (ik moet dringend mijn naaimachine van onder het stof halen), maar in elk nummer staan een paar modellen die ik echt mooi vind, die er maakbaar uit zien en die ook kunnen voor dat legendarische maatje meer :-)

Ik had me opgegeven om af en toe een haakpatroon te testen en dat heb ik gedaan voor het nummer dat nu in de winkels ligt. Het was een haakpatroon van een knuffel. Ik ben niet echt een patroonmadame (ik schrijf ze zelf niet uit en ben ook niet gewoon van volgens een patroon te haken), het was bijzonder en niet eenvoudig om te haken op basis van tekst alleen. Toen ik een schets van het eindresultaat kreeg toegestuurd ging het makkelijker. Het is dan de bedoeling om aan de redactie te laten weten wat eventueel niet duidelijk is in de beschrijving.

-

Het haakpatroonvan Gunther De Vos  is nu beschikbaar op de website van La Maison Victor, klik hier.

This post is about a new craft magazine La Maison Victor with very lovely patterns for sewing, knitting and crocheting. The magazine also exists in French!


vorige pagina